Достапни линкови

Резултатите покажале дека телото е на Дениса Маркоска


Дениса Маркоска, македонска девојка од Прилеп која исчезна од брод во Грција.

Дениса Маркоска, македонска девојка од Прилеп која исчезна од брод во Грција.

Резултатите од ДНК анализата потврдиле дека телото кое беше пронајдено во Егејското Море е на прилепчанката Дениса Маркоска. Денеска нејзиното семејство ги добило резултатите направени во Грција. Македонското Министерство за надворешни работи утрово потврди дека ги добиле резултатите, а во наредниот период тие ќе го организираат спроведување на телото од Грција во Македонија. Маркоска исчезна пред повеќе од еден месец од бродот на кој работела.

XS
SM
MD
LG