Достапни линкови

logo-print

Пратениците ќе расправаат по Извештајот на ЕК


Евроамбасадорот Аиво Орав му го предаде Извештајот на Европската Комисија за напредокот на Македонија на претседателот на Собранието Трајко Вељаноски.

Евроамбасадорот Аиво Орав му го предаде Извештајот на Европската Комисија за напредокот на Македонија на претседателот на Собранието Трајко Вељаноски.

Собранието на Македонија денеска ќе дебатира за Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2014 година.

Македонија и оваа година доби препорака за отпочнување на преговорите за влез во Европската унија, но Извештајот содржи и низа забелешки за што македонската Влада изготвува Акциски план.

Извештајот за напредокот беше разгледуван од пратениците во сите собраниски комисии, како и од Националниот комитет за евроинтеграции.

Европската комисија ги објави извештаите за напредокот за земјите кандидати на 8 октомври.

XS
SM
MD
LG