Достапни линкови

Јолевски - Членството во НАТО и ЕУ е од стратегиско значење


Mинистерoт за одбрана Зоран Јолевски.

Mинистерoт за одбрана Зоран Јолевски.

Република Македонија во изминативе години вложи многу напори да изврши бројни реформи со цел достигнување на членство во евро-атлантските организации. Членството во ЕУ и НАТО е од стратегиско значење за нашата земја. Нашето членство во овие организации ќе значи постабилен регион, побезбедна Европа, рече министерот за одбрана Зоран Јолевски на конференција „Западен Балкан – иднината на интеграцијата" која се одржува во Рим.

Јолевски вели дека Македонија и понатаму ќе продолжат со имплементирање на реформите.

XS
SM
MD
LG