Достапни линкови

logo-print

Извештај на ЕК за прогресот на земјите кандидати


Штефан Филе

Штефан Филе

Европската комисија денеска ќе го објави годишниот извештај за напредокот на земјите кои бараат членство во Европската унија. Станува збор за Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Косово, Турција и Исланд. Како што се дознава, Македонија ја задржува препораката за почеток на преговори за членство, со барање до владата, меѓу другото, да ги спроведе итните реформи, како и да се постигне напредок во независноста на судството и слободата на изразувањето.

XS
SM
MD
LG