Достапни линкови

logo-print

Седница на Националниот совет за евроинтеграции


Националниот совет за евроинтеграции денеска ќе ја одржи првата седница во овој состав на Парламентот. На дневен ред се извештаите за реализираните активности од националната програма за усвојување на правото на ЕУ, ревизија 2014 година за периодот од 1 јануари оваа година до 31 март односно првиот квартал и за периодот од 1 април до 30 јуни оваа година. Имајќи предвид дека пратениците од опозицијата не учествуваат во работата на Парламентот се очекува седницата на Националниот совет да ја води нејзиниот заменик-претседател, пратеникот Илија Димовски. На седницата се очекува да присуствува и вицепремиерот за евроинтеграции Фатмир Бесими.

XS
SM
MD
LG