Достапни линкови

logo-print

Подобри можности за вработување на младите во Европа


Околу двесте светски компании се здружија за да создадат подобри можности за вработување на младите. Цел на иницијативата е да им се помогне на невработените во Европа каде што секој четрвти меѓу младите под 25 години, нема работа. Во компаниите кои ја прифатија иницијативата се и Нестле, Адеко, Фејсбук, Гугл и Твитер. Тие ќе им обезбедат практична работа на младите што потоа им ја отвора можноста за постојано вработување. Се наведува дека на ваков начин во наредните години ќе бидат отворени над 100 илјади работни места.

XS
SM
MD
LG