Достапни линкови

logo-print

Мајката на убиениот новинар Фоли се жали на владата на САД


Џејмс Фоли

Џејмс Фоли

Мајката на убиениот американски новинар Џејмс Фоли изјави дека е посрамена и згрозена од тоа како владата на САД се справила со случајот на нејзиниот син.

Синот на Дајан Фоли беше обезглавен од страна на милитантите на ИСИС кои тоа го објавија на видео. Џејмс Фоли исчезна во Сирија во ноември 2012 година.

Дајан Фоли дека има луѓе во владата на САД кои сакале да им помогнат, но дека „природата на бирократијата била таква што не добиле помош." Според Дајан Фоли, обидот за спасување на нејзиниот син дошол премногу доцна.

XS
SM
MD
LG