Достапни линкови

logo-print

Ребалансот на Буџетот пред македонските пратеници


Македонското Собрание на денешната 14 седница треба да расправа за Дополнетиот предлог за изменување и дополнување на Буџетот на Македонија за 2014 година. Со предложениот ревбаланс се предвидува, меѓу другото интензивирање на изградбата на Коридорот 10, реалокација на средства меѓу буџетските корисници, обезбедување дополнителен износ во Фондот на ПИОМ и за надминување на последиците од елементарните непогоди.

XS
SM
MD
LG