Достапни линкови

logo-print

Воени вежби на членките на Шангајската организација за соработка


Членките на Шангајската организација за соработка ги завршуваат вежбите со кои се симулира воена реакција на појавата на меѓуетнички тензии во некоја од земјите. Руското министерство за одбрана соопшти дека на шестдневната „Мировна мисија 2014“ биле извршени и антитерористички операции.

Воените вежби на Шангајската организација за соработка вклучува 7000 војници од Русија, Кина, Казахстан и Таџикистан. Узбекистан е членка на организацијата, но не учествува на вежбите.

XS
SM
MD
LG