Достапни линкови

logo-print

Украинска компанија ќе инвестира во Македонија


Украинската компанија „Енергија“ ќе ја пресели фабриката за производство на еколошки системи за прочистување води од Киев во Македонија. Во новата фабрика што треба да биде лоцирана во технолошко индустриската развојна зона „Скопје 2“ инвеститорот ќе вложи 18 милиони евра и ќе отвори 150 нови работни места. Изградбата на фабриката ќе започне во април наредната година, а производите ќе бидат наменети за извоз.

XS
SM
MD
LG