Достапни линкови

logo-print

Банката на Америка ќе плати оштета за улогата во финансиската криза


Американското министерство за правда соопшти дека постигнало договор со Банката на Америка околу обвинувањата за сомнителна продажба на хартии од вредност за време на финансиската криза во 2008 година. Договорот предвидува дека банката, која е втора по големина во земјата да обезбеди 17 милијарди долари како олеснување за луѓето кои имаат проблематично сопствеништво на нивните домови.

Банката соопшти дека готовинските исплаќање ќе бидат во вредност од 9,65 милијарди долари, а 7 милијарди ќе бидат издвоени за потрошувачите погодени од загубите врзани за тие хартии од вредност.

XS
SM
MD
LG