Достапни линкови

Иванов-Потребни се лидери да се соочат со сите предизвици


Претседателот Ѓорге Иванов.

Претседателот Ѓорге Иванов.

Претседателот Ѓорге Иванов на отворањето на петтата школа за млади лидери во Охрид изјави дека светот е многу повеќе поврзан и зависен од кога било во историјата на човештвото и чуствува глобални предизвици. Според него, за животот во таков век потребни се и лидери, кои ќе знаат да излезат во пресрет на сите предизвици што ги носи новото време.

Целта на школата, како што подвлече Иванов, е да создаде луѓе кои ќе растат во височина, кои ќе достигнуваат највисоки критериуми и ќе бидат најдобри во својата област. Тој порача дека потребни се млади луѓе кои ќе имаат самодоверба и ќе знаат да носат одлуки.

XS
SM
MD
LG