Достапни линкови

Црни листи на ООН за милитанти во Ирак и Сирија


minority fleeing violence from forces loyal to the Isla

minority fleeing violence from forces loyal to the Isla

Советот за безбедност на ОН гласаше да се стават на црна листа шестмина исламистички милитанти во Ирак и Сирија и се закани со санкции против секој кој ги финансира, регрутира, или снабдува со оружје бунтовниците. Советот за безбедност вчера едногласно ја усвои резолуцијата со која се санкционираат милитантите меѓу кои е и портпаролот на Исламската држава (ИС) Абу Мухамед ал-Аднани . Резолуцијата на Советот за безбедност ги осудува терористичките акти на Исалмската држава и нивната насилна екстремистички идеологија како и големите злоупотреби на човековите права.

XS
SM
MD
LG