Достапни линкови

logo-print

Во Русија забранет анонимен пристап на безжичен интернет


Рускиот премиер Дмитриј Медведев потпишал наредба со која се забранува анонимен пристап на безжичен интернет на јавни места. Според наредбата, корисниците на Wi-Fi, во рестораните, парковите и на други јавни места, мора да се регистрираат со цело име и презиме, како и да го идентификуваат апаратот со кој се поврзуваат на интернет.

Руските власти ги зајакнаа контролите на користењето интернет, па дури и блогерите мора да се регистрираат и не можат да бидат анонимни.

XS
SM
MD
LG