Достапни линкови

Русија со нова забрана за увоз на производи од Украина


Платажа со соја

Платажа со соја

Руските власти од утре ќе го суспендираат увозот на соја, месо од соја и масло од сончоглед од Украина. Според нив, одлуката е донесена поради кршење на фитосанитарни услови. Претходно земјата го забрани увозот на конзервиран зеленчук, овошје и риба од Украина, поради недостаток на соодветна државна регистрација. До ваквите мерки доаѓа во време на растечки тензии меѓу Русија и Западот во врска со кризата во Украина.

XS
SM
MD
LG