Достапни линкови

logo-print

Воздухопловни организации на средба за безбедноста на воздушниот простор


Претставници од светското цивилно воздухопловство денеска ќе се сретнат да разговараат за безбедноста на воздушниот простор во конфликтните зони по падот на малезискиот патнички авион во источна Украина. Агенцијата на ОН за надгледување на цивилното воздухопловство и Меѓународната цивилна возухопловна агенција се домаќини на средбата во Монтреал.

Се очекува на разговорите да биде побарано меѓународните сили да можат да интервенираат кога некоја земја не може да се се справи со заканите на нејзиниот воздушен простор. Меѓународната цивилна возухопловна агенција сега има ограничена улога и не може да им нареди на авиокомпаниите каде да летаат или да им каже на нејзините членки да го отворат или затворат нивниот воздушен простор.

XS
SM
MD
LG