Достапни линкови

logo-print

Исчезнало оружјето кое САД му го обезбедиле на Авганистан


Исчезнало оружјето кое САД им го обезбедиле на авганистанските национални безбедносни сили, соопшти специјалниот инспектор за реконструкција на Авганистан. Во извештајот е наведено дека авганистанските власти немаат право да го отстранат или преместат оружјето. Според извештајот, поради неспособноста на авганистанските власти да располагаат со оружјето тоа може да падне во рацете на бутовниците и да биде дополнителен ризик за цивилите.

XS
SM
MD
LG