Достапни линкови

Јолевски-Поддршката од Бугарија е од исклучително значаење


Mинистерот за одбрана Зоран Јолевски.

Mинистерот за одбрана Зоран Јолевски.

Mинистерот за одбрана Зоран Јолевски, по денешната средба со неговиот бугарски колега Ангел Најденов во Софија изјави дека Македонија има стратешки цели, а тоа е членството во ЕУ и во НАТО и во тој контекст поддршката од Бугарија е од исклучително значење. Според него, двете министерства имаат добра соработка, која ќе продолжат и во иднина да ја продлабочуваат и унапредуваат.

Најденов изјави дека Бугарија ја поддржува евроатлантската интеграција на Македонија. Тој изрази очекување дека Македонија ќе ги исполни сите критериуми за членство, вклучувајќи го и принципот на добрососедство.

XS
SM
MD
LG