Достапни линкови

Филе-Превенцијата е поевтина, од санацијата по несреќите


Еврокомесарот за проширување на ЕУ, Штефан Филе

Еврокомесарот за проширување на ЕУ, Штефан Филе

Еврокомесарот за проширување на ЕУ, Штефан Филе денеска изјави дека одговорноста за обнова од поплавите пред се е на Србија и на Босна и Херцеговина, кои треба да се вклучат во регионалните и европските програми на одбрана од природни катастрофи. Според него, превенцијата е поевтина од санацијата по несреќите. Тој на Донаторската конференција за обнова на Србија и на БиХ по поплавите во мај наведе дека е во план организирање на уште една конференција на која ќе се види како биле искористени собраните средства.

Европската комесарка за хуманитарна помош и вонредни ситуации Кристалина Георгиева наведе дека Србија и БиХ не се сами во соочувањето со последиците од поплавите.

XS
SM
MD
LG