Достапни линкови

logo-print

Груевски оствари средба со делегацијата на ПССЕ


Премиерот Никола Груевски

Премиерот Никола Груевски

Премиерот Никола Груевски денеска оствари средба со делегација на Парламентарното собрание на Советот на Европа, составена од Стефан Шенах и Роберт Валтер. Според соопшението, на средбата позитивно биле оценети досегашните заложби за исполнување на критериумите за членство во ЕУ, како и соработката која се остварува со Парламентарното собрание на Советот на Европа за реализација на зацртаните цели.

Тие се осврнале на повеќе актуелни теми и прашања кои се во насока на подобрување на стандардите, градење доверба и унапредување на интегративните процеси. Било разговарано за формите и можноста за искористување на механизмите кои ќе придонесат за поинтензивна соработка во остварување на стратешките цели на државата.

XS
SM
MD
LG