Достапни линкови

logo-print

Член на руската Дума на листата на санкции на САД


Припадници на мултиетиничката евроазиска криминална мрежа Братски круг

Припадници на мултиетиничката евроазиска криминална мрежа Братски круг

Американското министерство за финансии го стави членот на руската Дума, Адам Султанович Делимханов на листата со санкции врз индивидуални личности кои се инволвирани во меѓународен криминал. Според соопштението, Делиманов дејствува во корист на Гафур Рахимов, кој е клучен член на големата мултиетиничка евроазиска криминална мрежа, Братски круг. Министерството го замрзнало целиот имот кој Делиманов го има во САД и му забрани трансакции со државјани на земјата.

XS
SM
MD
LG