Достапни линкови

Кривокапиќ-Црна Гора следна членка на ЕУ и НАТО


Претседателот на црногорскиот Парламент, Ранко Кривокапиќ

Претседателот на црногорскиот Парламент, Ранко Кривокапиќ

Претседателот на црногорскиот Парламент, Ранко Кривокапиќ изјави денеска дека земјата ќе биде следната нова членка на Европската унија и на НАТО. Според него, Црна Гора не е оптоварена со датуми кога ќе стане членка на Унијата и НАТО, туку е посветена на остварување резулатати и зајакнување на владеењто на правото. Кривокапиќ смета дека со приемот на Црна Гора, ЕУ ќе стане побогата за „пример на соживот на различностите“.
XS
SM
MD
LG