Достапни линкови

logo-print

Почнува екстерното тестирање


Од денеска до 10 јуни во основните и средните училишта во Македонија се спроведува екстерно тестирање. Околу 190 илјади ученици од четврто одделение до трета година средно ќе треба да одговорат на повеќе од 3000 прашања од повеќе наставни предмети. Матурантите пак беа екстерно тестирани во јануари поради полагањето на државната матура.

Прашањата што беа објавени на почетокот на минатиот месец предизвикаа несогласувања кај родителите, а беа поднесени и забелешки до Министерството за образование и наука.
XS
SM
MD
LG