Достапни линкови

logo-print

Последен ден од гласањето за Европскиот парламентЕвропските избори стигнаа до нивната крајна фаза кога преостанатите 20 од 28 земји членки на ЕУ, ќе излезат на гласање. Гласањето се очекува да ја потврди доминацијата на проевропските центристи и покрај порастот на поддршката за екстремната десница и левица. Германија, Франција, Шпанија и Полска се меѓу главните земји-членки на ЕУ кои гласаат на 25 мај, што претставува мнозинство од 388 милиони Европејци кои имаат право да гласаат и избираат 751 пратеници кои ќе седнат во Европскиот парламент 2014-2019.
XS
SM
MD
LG