Достапни линкови

logo-print

Сеуште без официјални резултати од првиот круг претседателски избори во Авганистан


Авганистанската изборна комисија го одложи за денеска најавеното соопштување на конечните резултати од првиот круг претседателски избори, кој се одржа во минатиот месец. Претставник на комисијата изјави дека сеуште не биле завршени постапките по жалбите за гласањето, кое се одржа на 5-ти април. Според неофицијалните резултати, ниеден од кандидатите не го добил потребното мнозинство во првиот круг, па ќе треба да се организира и втор круг.
XS
SM
MD
LG