Достапни линкови

logo-print

Конституирано Парламентарното собрание на Процесот за соработка во ЈИЕ


Во зградата на романскиот Парламент во Букурешт денеска започна конститутивната седница на Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа. Главна тема на дводневното заседание е „Идната улога на Парламентараното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа во европскиот контекст“.
Придвидено е седницата да заврши утре со усвојување на заедничка декларација.
Членки на Процесот за соработка во Југоисточна Европа се Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Грција, Молдавија, Романија, Словенија, Србија, Турција, Хрватска и Црна Гора.
XS
SM
MD
LG