Достапни линкови

logo-print

Конститутивна седница на новиот српски парламент


Српските пратеници од новиот парламентарен состав денеска ќе одржат конститутивна седница на Парламентот на Србија, на која ќе треба да бидат верификувани нивните мандати.
Парламентот се смета за конституиран доколку бидат верификувани мандатите на две третини од пратениците, со што истовремено завршува мандатот на претходниот состав на Собранието.
По потврдувањето на мандатите, пратениците ќе положат заклетва.
Со првата седница на Парламентот ќе претседава највозрасниот пратеник, 85-годишниот Милан Корач од Партијата на здружените пензионери на Србија.
XS
SM
MD
LG