Достапни линкови

ГРОМ: Изборите релативно фер и демократски


Претседателскиот кандидат на ГРОМ Зоран Поповски.

Претседателскиот кандидат на ГРОМ Зоран Поповски.

Гласањето на претседателските избори 2014 година од изборниот штаб на претседателскиот кандидат на ГРОМ ги оценија како релативно фер и демократски.

Според Љупчо Пренџов од изборниот штаб голем успех е тоа што како новоформирана партија со нова изборна програма толку брзо има и свој претседателски кандидат. Очекува дека позитивните резултати за нивниот кандидат Зоран Поповски ќе бидат вистинско изненадување.

„Сметам дека самиот факт што граѓаните имаат трета опција е изненадување за сите, а сигурен сум дека ќе имаме и добри резултати“, изјави тој.

Како неправилност го посочи кршењето на избирачка кутија во Криволак за што реагирале до ДИК.
XS
SM
MD
LG