Достапни линкови

logo-print

Мисија на ММФ на разговори во Украина


Кристин Лагард

Кристин Лагард

ММФ ќе почне разговори со украинската влада за програмата за економски реформи. Тим на ММФ се наоѓа во главниот град Киев, каде што собира податоци за финансиите на владата.
Директорот на фондот Кристин Лагард изјави дека ММФ ќе работи со украинските власти на развој на програмата за економски реформи, која ќе резултира со силно економско управување и одржлив раст, а истовремено ќе ги штити ранливите делови од општеството. Таа информира дека мисијата ќе ја заврши својата работа до 21 март.
Украински официјални претставници изјавија дека земјата е речиси банкротирана.
XS
SM
MD
LG