Достапни линкови

logo-print

Кина најави поголеми инвестиции во одбраната


Кина најави зголемување на државните трошоци за одбраната за 12,2 проценти годинава, со што вкупните инвестиции во ова поле во земјата ќе бидат 132 милијарди американски долари. Премиерот Ли Кекуианг изјави дека парите ќе се трошат во развој на ново оружје и подобрување на крајбрежната и виздушната одбрана. Многу од расходите се предвидени вон централниот буџет. Дел од експертите проценуваат дека вкупните расходи може да достигнат 526 милијарди американски долари.
XS
SM
MD
LG