Достапни линкови

logo-print

Интел ќе крати на вработени


Корпорацијата Интел планира оваа година да го намали бројот на вработени за 5 отсто. Во Корпорацијата работат 107.000 луѓе. Интел се бори со опаѓањето на продажбата на персонални компјутери. Најавата дојде еден ден откако Интел го објави извештајот за работата во четвртиот квартал од 2013, со кој малку се намали загриженоста за забавувањето во компјутерската индустрија. Интел доминира во индустријата за компјутерски чипови, но бавно се прилагодува кога станува збор за нивните процесори за „смарт“ телефони и таблети.
XS
SM
MD
LG