Достапни линкови

logo-print

Владата денеска ќе излезе со интервентни мерки за загадувањето


Владата денеска ќе излезе со интервентни мерки за справување со загаденоста во главниот град кои ќе бидат резултат на постојано следење на состојбата и продолжение на она што веќе на краток и подолг рок се прави за справување со овој проблем.Мерките на предлог на Министерството за животна средина и просторно планирање треба да ги усвои Владата, која уште на минатата седница, имајќи ги предвид параметрите и временските услови кои не предвидуваат ветрови и врнежи кои можат да ја подобрат состојбата, ја задолжило оваа институција да ги изготви. Законот за заштита на амбиенталниот воздух предвидува интервенција на државата по десетдневно континуирано повисоко ниво на загадување.
XS
SM
MD
LG