Достапни линкови

logo-print

Манифестација за мултикултурализмот во Македонија


Во Драмскиот театар во Скопје денеска ќе се одржи манифестација за промовирање на културните различности во Македонија која треба да ја подигне јавната свеста за значењето на мултикултуризмот од аспект на стабилност и соживот. Целта е промовирање и зачувување на културата на заедниците, со што ќе им се даде можност на припадниците на заедниците да ја претстават својата културно уметничка дејност. На манифестацијата ќе учествуваат 13 културно уметнички друштва од различни заедници кои живеат во Македонија, а на присутните ќе им ја претстават својата традиција преку ора, игри, песни и обичаи.
XS
SM
MD
LG