Достапни линкови

logo-print

Светската Банка ќе презентира извештај за Западен Балкан


Светска банка денеска ќе го презентира редовниот полугодишен извештај за економската состојба во Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора и Србија. Извештајот, кој ќе биде преставен од главен економист на Светска банка за регионот на Европа и Централна Азија Галина Андронова-Винчелете, содржи информации за состојбата на земјите од регионот по нивното излегување од рецесија во првата половина на годинава, очекуваниот кумулативен регионален економски раст од 1,8 проценти до крајот на годината како и идните перспективи.
XS
SM
MD
LG