Достапни линкови

Владата на Република Македонија денеска во периодот од 10 до 16 часот во своите простории организира Ден на идеи каде што се присутни претседателот на Владата на Македонија и министерите.Граѓаните кои претходно се пријавиле со свои идеи, директно можат да им ги претстават своите идеи, предлози, мерки и проекти на владините претставници. Проектот Ден на идеите се организира неколку години по ред. Според соопштението од владата целта е активна партиципација на граѓаните во процесот на креирање политики.
XS
SM
MD
LG