Достапни линкови

logo-print

Сиријското хемиско оружје ќе се уништува на море?


Доколку ниедна земја не се согласи на нејзина територија да се уништува хемиското оружје на Сирија, тогаш тоа може да биде сторено нa море, соопшти Организацијата за забрана на хемиското оружје, која е задолжена за овој процес. Досега Албанија, Белгија, Норвешка и Данска одбија уништувањето да биде на нивна територија. Конечната одлука за тоа каде ќе биде уништено, треба да биде донесена на 17-ти декември.
XS
SM
MD
LG