Достапни линкови

logo-print

ЕК со насоки за медиумските слободи во идните членки


еврокомесарот за проширување Штефан Филе

еврокомесарот за проширување Штефан Филе

Европската комисија подготви нацрт насоки за нејзиниот долгорочен ангажман во помагање на земјите опфатени со процесот на проширување на Европската унија во достигнувањето задоволително ниво на медиумски слободи. Комисијата си постави задача во периодот од 2014 до 2020 година да развие долгорочен пристап за финанска помош насочена кон слоботата на медиумите. Насоките би требало да бидат усвоени до почетокот на идната година и ќе бидат дел од предпристапната стратегија на Европската унија.
XS
SM
MD
LG