Достапни линкови

ОМД го поздрави членството во Советот за човекови права


логото на Советот за човекови права при Обединетите нации

логото на Советот за човекови права при Обединетите нации

„Станувајќи една од 47-те членки на Советот за човекови права при Обединетите нации на Македонија ќе и отвори одлична можност да работи на унапредувањето на основните човекови права на Македонците кои живеат во соседните земји Албанија, Бугарија и Грција“, сметаат од Обединетата македонска дијаспора. Во соопштението на организацијата се додава: „ОМД е задоволна, бидејќи со овој чекор, придонесот на Македонија во полето на заштитата на човековите права беше призната од 177 членки на ООН“.
XS
SM
MD
LG