Достапни линкови

logo-print

Светот ќе ја добие или изгуби битката со климатските промени


Координаторот на ОН за климатски промени изјави дека човештвото или ќе ја добие или изгуби битката за намалување на емисиите на стаклени гасови кои предизвикуваат деструктивни климатските промени.
Кристијана Фигуерес ова го порача во Варшава каде што започнаа разговори на владино ниво за постигнување договор за справување со климатските промени во светот.
Состанокот ќе трае до 22 овој месец и треба да бидат усогласени принципите за ограничено испуштањето штетни гасови во атмосферата.
Веќе две децении овие разговори се отежнати со несогласувања меѓу богатите и сиромашните земји околу начините за правично спроведување на мерките за намалување на глобалното затоплување.
XS
SM
MD
LG