Достапни линкови

logo-print

Пад на кредитната активност во Југоисточна Европа


Гувернерите на централните банки на земјите од Југоисточна Европа денеска во Белград оценија дека најголеми проблеми на банкарскиот сектор се опаѓањето на кредитната активност и натамошното повлекување на парите од банките чии централи не се во регионот. На регионалниот самит на кој учествува и вицегувернерот на народна банка на Македонија Маја Кадиевска Војновиќ беше истакнато дека сите земји во регионот полека излегуваат од кризата, но оти и натаму е слаб стопанскиот пораст.
XS
SM
MD
LG