Достапни линкови

logo-print

ССМ полноправен член на Меѓународната конфедерација на синдикати


Сојузот на синдикатите на Македонија доби полноправно членство во Меѓународната конфедерација на синдикати. Според претседателот на Синдикатите Живко Митревски, влегувањето во Конфедерацијата ќе овозможи ССМ да ја гради заедничката светска синдикална стратегија насочена во борбата против сиромаштијата, против невработеноста, но и за остварување на достојна работа и одбрана на достоинството на работникот.
XS
SM
MD
LG