Достапни линкови

logo-print

Седница на работната група за Избирачкиот список


Работната група за проверка на Избирачкиот список денеска ќе одржи работен состанок на кој ќе присуствува и експертот од ОБСЕ Џон Арон. Според дневниот ред на седницата, тој ќе даде објаснување за целта на неговиот ангажман во врска со изработка на методологија за проверка на Избирачкиот список. На седницата ќе биде презентирана и Информација во врска со текот на процесот на обработка на податоците на Избирачкиот список од страна на Државниот завод за статистика за тековното годишно ажурирање согласно со Изборниот законик.
XS
SM
MD
LG