Достапни линкови

logo-print

Во Хрватска зголемен процентот сиромашни луѓе


Стапката на ризикот од сиромаштијата во Хрватска изнесува 21,1 отсто, што значи дека една петтина од граѓаните не можат да ги задоволат своите основни животни потреби, соопшти хрватскиот Народен правобранител Лора Видовиќ по повод Меѓународниот ден за борба против сиромаштијата. Во вакви услови во јавна расправа се најде новиот Закон за социјална заштита, кој треба да даде решение за најзагрозените социјални групи.
XS
SM
MD
LG