Достапни линкови

logo-print

Српската влада со строги мерки за штедење


министерот за финансии на Србија Лазар Крстиќ

министерот за финансии на Србија Лазар Крстиќ

Српската влада денеска објави мерки за штедење, вклучувајќи план за кратење на една четвртина од платите во јавниот сектор. Станува збор за пакет од шест мерки што ги презентираше министерот за финансии Лазар Крстиќ како дел од напорите за редуцирање на јавниот долг и за избегнување банкрот. Исто така се предвидува зголемување на данокот на додадена вредност од 8 на 10 насто за основните артикли и кратење на државните субвенции. Надворешниот долг на Србија изнесува 19 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG