Достапни линкови

logo-print

Во Собранието почнува расправата за ребалансот на Буџетот


Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по ребалансот на буџетот за оваа година. Предложениот ребаланс со кој се додаваат средства на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување и на МОН е на дневен ред во Комисијата за финансирање и буџет.
Според предлогот, во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување се додаваат 1,34 милијарди денари заради повисоките расходи во однос на индексацијата и дополнителни и 430 милиони денари во МОН за опремување лаборатории. Средствата во овие ставки не се пренаменети, туку проширен е дефицитот на 3,9 проценти, а финансирањето е од Буџетот.
XS
SM
MD
LG