Достапни линкови

logo-print

Нов извештај на ОН за климатските промени


Панел дискусијата што се одржува во ОН за глобалните климатски промени денеска во Стокхолм треба да резултира со финален извештај.Преставникот на ОН за климатски промени рече дека извештајот треба да претставува аларм за светот. Кристина Фигуерес извршен директор на канцеларијата на ОН за климатски промени изјави дека извештајот уште еднаш ќе ни каже дека се што мислиме дека знаеме за климатските промени е потценето. Извештајот уште еднаш ќе потенцира дека климатските промени напредуваат и дека луѓето се одговорни за нив.Генералниот секретар на ОН, Бан Ким Мун, повика за одржување Самит за климатските промени во светската организација, во септември 2014. година.
XS
SM
MD
LG