Достапни линкови

Состанок на работната група на Собранието за препораките


Илија Димовски

Илија Димовски

Членовите на работната група за имплементација на препораките од Извештајот на Комисијата за испитување на настаните во и пред Собранието на 24 декември денеска треба да одржат седница, прва по конститутивната која што се одржа во минатата недела. Работната група има шест члена. Претседавач е пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски, а членови се Благородна Дулиќ од ВМРО-ДПМНЕ, пратениците Игор Ивановски и Цветанка Иванова од СДСМ, пратеникот Неџати Јакупи од ДУИ, додека ДПА нема да учествува во работата на оваа комисија. Во состав на оваа работна група ќе учествува и претставник на ЕУ. Работната група ќе работи на имплементација на единаесетте препораки за кои ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ постигнаа согласност, а произлегуваат од Извештајот на ад-хок комисијата.
XS
SM
MD
LG