Достапни линкови

logo-print

Откажана аукцијата на државни хартии од вредност


Министерството за финансии ја откажа денешната аукција на државни хартии од вредност. Ова е трет пат во еден месец Министерството да откаже предвидена аукција. „Целта е да се излезе во пресрет на барањето на бизнис заедницата за зголемување на понудата на пазарот на капитал со оставање повеќе слободни средства кај банките кои понатаму би се пласирале како кредити“ се вели во соопштението од државната институција.
XS
SM
MD
LG