Достапни линкови

logo-print

Меѓународната организација на трудот со забелешки до владата


Комитетот за слобода на здружување на Меѓународната организација на трудот бара од Владата на Република Македонија да ги преземе сите мерки во иднина трудовите инспектори целосно да ги истражат наводите за антисиндикална дискриминација и да обезбедат таквите случаи да бидат брзо и ефикасно истражени. Реакцијата на организацијата следи во врска со случајот на отпуштањето на лидерката на Синдикатот на новинари и медиумски работници Тамара Чаусидис. Воедно, од Владата се бара да го информира Комитетот за исходот од судската постапка покрената од Чаусидис за која се бара да биде завршена без одлагање.
XS
SM
MD
LG