Достапни линкови

logo-print

Грчката влада ќе конфискува имот за заостанати придонеси


Грчкото Министерството за финансии се заканува со конфискација на имот за неподмирени даноци во износ од над 10.000 евра. Моменталниот долг кон државата од неплатени даноци и придонеси за социјално осигурување изнесува околу 60 милијарди евра. Главниот грчки фонд за социјално осигурување ИКА годинава очекува да собере три милијарди евра од долгот кој изнесува осум милијарди.
XS
SM
MD
LG